Binnen de transitie van de zorg naar gemeenten staat de transformatie naar het één gezin één plan één regisseur principe centraal. 1gezin1plan.nl was de eerste tool die het werken volgens dit principe ondersteunt en stroomlijnt. Het middel onderscheidt zich van andere registratiesystemen en samenwerkingsinitiatieven doordat het organisatie-overstijgend kan worden gebruikt. Daarmee is het een veelbelovende tool met het oog op de aankomende transitie en transformatie.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft 1gezin1plan.nl daarom opgenomen in hun praktijkvoorbeelden voor de transitie (zie link onder). Bij het nieuwe generalistische werken in de wijkteams kan het namelijk een uitermate handig systeem zijn. Sociale Teams van de Gemeenten Groningen en Woerden hebben dit al ontdekt en zijn er mee aan de slag gegaan. Na een pilot hebben zij wegens succes besloten hun gebruik met 1gezin1plan.nl uit te breiden.
 
Meer weten over het gebruik van 1gezin1plan.nl in sociale (wijk)teams? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk 1gezin1plan.nl als Praktijkvoorbeeld van het NJi op:

http://www.nji.nl/Beschrijving-praktijkvoorbeelden-per-onderwerp